נצרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/07/20 10:43 יח בתמוז התשפ

שאלה

אני בשנים האחרונות מתקרב יותר ויותר לדת אך לפני יום שמעתי סרטון שאומר שדניאל אומר שהמשיח יגיע בשנת 32 שזו השנה שבה ישו ניצלב בקישור הזה:

בהתחלה לא חשבתי שזה חומר נוצרי עד שסיימתי את הסרטון, אני יודע שזו שאלה מוזרה אבל זה עם זה כתוב בתנ"ך שבשנה הזו המשיח יגיע אז זה נשמע ממש הגיוני ואמין שישו הוא המשיח

אני בשנה האחרונה מוצא עוד ועוד ראיות לכך שהאסלאם נכון ואני מנסה להכחיש בעזרת עובדות היסטוריות אבל זה כבר משהו אחר כי אם אישרו להכניס משהו כזה לתנ"ך אז אולי יש בזה משהו

אם אפשר לשמוע את דעתך בנושא הזה ואולי תוכל להסביר מדוע אין סיכוי שישו הוא המשיח כי אם לפני יומיים מישהו היה שואל אותי אם ישו המשיח הייתי יכול להציג לו מאות עובדות למה אין סיכוי שהוא המשיח אבל עכשיו כל העובדות האילו נראות כלום לעומת הפסוק בספר דניאל

תודה

קורן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמונה לא לומדים בסרטונים, אמונה יסודה הראשוני הוא מסורת מדור לדור. כל מיני סרטונים ותמונות והופעות אין ביניהם ובין אמונה דבר. האמונה זה הנצח ואילו הסרטונים הם אומנות הדקה ולאחר מכן אינם שווים, וגם כשהם מופיעים הם לא שווים, כיוון שכל סרטון חתוך גזור ומעובד כרצון המפיץ, כך שכל לימוד אמונה לא יכול להעשות על ידי סרטונים. אם ברצונך לברר את אמונתך עליך ללמוד את כל היסודות מאנשים שמעבירים מסורה מדור לדור, אנשים שקיבלו מרבנים, זקנים, חכמים מהדור הקודם ומעבירים לדורות הבאים. ברורים אלו אפשר לעשות במקומות מסודרים, שם אפשר ללמוד יהדות ממקורה, ללמוד עם חברותא או רב תחילה את ספר הכוזרי מתחילתו ועד סופו, ללמוד את המהר"ל, מורה נבוכים לרמב"ם, לאחר מכן אפשר אולי לגשת לשמוע דתות נוספות, אבל לדון על אמונה מתוך סרטונים וחצאי פסוקים מסורסים, זה לא מכבד את הנושא הגדול שאתה דן עליו.

על כן כבר אמר דוד המלך "דע את אלוקי אביך ועבדהו" רק אם יש ידיעה מעמיקה בכל הנושא אזי אפשר להגיע ל"ועבדהו".

בהצלחה גדולה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ