נפילת אפיים בתפילת שחרית ברכבת עם ספר תורה בקרון הסמוך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/19 07:07 טו באייר התשעט

שאלה

כב' הרב שרלו, אחדשה"ט!

היום (יום ה') התפללתי ברכבת (קו בית שמש-נתניה) תפילת שחרית עם ציבור גדול מאד שהתפרס לאורך 3 קרונות ברכבת כאשר ספר התורה היה בקרון האמצעי ואני ישבתי באחד הקרונות הסמוכות לקרון עם ספר התורה. מאחר והייתי חלק מהמניין (כולל קדושה וקריאת התורה), האם הייתי אמור ליפול אפיים בעת אמירת תחנון כאילו התפללתי במקום שיש בו ספר התורה או האם לעניין נפילת אפיים הייתי צריך להיות באותו קרון שבו היה ספר התורה?

בברכת התורה והמצווה,

דויד

יום כ"ו לעומר

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה ששאלת הקשר בין נפילת אפיים ובין מקום ספר תורה אינה הלכה חתוכה, אלא מנהגים שונים בעניינים שונים, העובדה שהתפללת ביחד עם המניין היא הקובעת, ויש ליפול אפיים.

כל טוב