נישואין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/19 23:22 כו באב התשעט

שאלה

שלום.אני ובעלי נשואים שנתיים ויש לנו תינוקת בת 9 חודשים,ואנחנו גרים בשכירות. לפני חודשיים בעלי תקף אותי והורחק מהבית לחודש.מאז עבר חודש נוסף והוא החליט לא לחזור לבית,הוא מתגורר אצל הוריו.הוא אמר לי שהוא לא מתכוון לחזור,ושהוא לא יילך להתגרש,כלומר אין לו בעיה להשאיר אותי לבד בבית עם התינוקת ולהשאיר את המצב כך.אני מעוניינת להתגרש.השאלה שלי היא,אם יש לי זכויות כלשהן בעקבות כך שהוא לא גר בבית?אנחנו לא יכולים לקיים יחסים כי הוא לא גר בבית, האם זו עילה נוספת לגירושין? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם ההחלטה שלך סופית ושקולה לאחר עיון בכל המצב, יש לפנות במהירות לבית דין רבני ולהגיש תביעה לגרושין, כדאי דרך טוען/נת רבני או עו"ד, כדי שההליך כבר יתחיל להתברר בפני ב"ד. חבל על כל יום שעובר במקרים כאלו. זה שהוא לא בבית זה מועיל אבל זה לא עיקר התביעה. בכו"א צריך לעשות הכל בתיאום עם טוען רבני או עו"ד. מניעת יחסים היא עילה לגירושין אבל צריך לעשות זאת בצורה מושכלת.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ