נישואין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/01/19 18:37 יא בשבט התשעט

שאלה

היי כבוד הרב

אשמח לשמוע לעצתכם

אני ובעלי נשואים כ3 שנים ויש לנו ילדה ב״ה בת 1.5

לצערי העמוק בעלי נחשף לאנשים שממש שטפו לו את המוח והוא כעת מגדיר עצמו כיהודי משיחי ,

מאמין בתורה ומאמין בברית החדשה

חוגג את החגים היהודים שומר שבת אבל מאמין בברית החדשה ושהוא היה המשיח

לקחתי אותו לשיח עם הרב דניאל שבקיא בתחום ולא עלתה בידינו הצלחה

אני חסרת אונים

החלטתי שאני לא יכולה לחיות ככה ואנחנו בהליכי גירושין

מאז מדי פעם עולים בי ספקות

הוא טוען שאהבה מעל הכל ושנצליח לבנות גשרים יחד מהכל הפערים

זקוקה לעצה טובה

האם בכלל זה אפשרי לחיות יחד ככה?

אני ב״ה שומרת תורה ומצוות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת מצליחה להמשיך ולשמור תורה ומצוות עם כל הקשיים שאת נמצאת בהם, בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ממצרים ומכל ה"מצרים" שנמצאים בימינו.

לעצם שאלתך השאלה של אמונה באיש ההוא היא מעיקרי האמונה היהודית (רמב"ם י"ג עקרי אמונה), וברור שאדם לא יכול לחיות עם איש או אשה שכופר בעיקרי האמונה. האמונה שאותו האיש הוא המשיח יש בכך כפירה גם בדברי הנביאים והבטחותיהם ויש כאן ערעור על כל המסורת היהודית. יתר על כן את מספרת שיש לכם בת קטנה, הילדה צריכה להתחנך באורח חיים של תורה ומצוות ולא בצורה שנגד עיקרי התורה. על כן קשה מאד להמשיך בקיום בית שהוא מורכב משתי תפיסות עולם מנוגדות. אמנם אם רואים שיש תזוזה אצלו לחזור ולהכיר את דרך הישר יש מקום להשתדל (כפי שכתבת במכתב לפנות לעוד אנשים), אבל אם הדברים הוכרעו אצלו והוא לא מוכן לשנות את דרכו, ומכיר באותו האיש שהוא המשיח יש להפרד לטובת הילדה ולטובתך שתוכלי להקים בית כשר וישר כראוי לך ולמעלתך.

אמנם גדול הוא הכאב על פרוק בית אבל יש פעמים שפרוק הוא מבוא לבנייה גדולה וחזקה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ