נישואים אחרי גירושים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/04/20 20:22 יא בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום רב.

אני בן 58 גרוש, ויש לי בן ובת ואין לי רצון כרגע לחפש בת זוג ולרוץ אחרי שידוכים ודייטים אני לא צעיר ואני לא מעוניין להתחיל שום קשר, טוב לי ויש לי את המשפחה הגרעינית שלי וזה מספיק לי. רציתי לדעת אם יש בעיה הלכתית עם זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין חובה הלכתית להתחתן ואי אפשר לכפות על כך. אדם צריך להיות שמח במעשיו, ואם הדבר קשה לך לאחר שקיימת מצות פריה ורביה, על כן אינך חייב להנשא שוב, אבל תמיד הדבר טוב לשבת ביחד ולחיות חיים משותפים, אבל זו לא חובה, ואי"ה כשיבא הזמן או עת רצון הדברים משתנים. על כן העיקר שתחיה את חייך בשמחה אמיתית ובעבודת ד' מלאה.

כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ