ניהול חברה בינלאומית גלובלית לפי ההלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/03/21 06:08 יז בניסן התשפא

שאלה

שלום רב,

אני רוצה להקים חברת אינטרנט בינלאומית גלובלית שתשרת את כל העולם על ידי האינטרנט ותפעל גם בשבת כי אני צריך להתחרות בשוק הבינלאומי ולתת שירות ללא יהודים.

האם זה מותר לפי ההלכה?

מי יכול לענות לי על השאלה הזאת? האם אתה יודע את התשובה? חשוב לי לקבל תשובה רצינית.

ובכלל איך מנהלים חברה עסקית לפי ההלכה היהודית איפה זה כתוב ואיפה מלמדים את זה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל המגמה.

הלכות חברות על פי ההלכה מחייבות כתיבת ספר שלם, בסדר גודל של אנציקלופדיה, שכן יש להן הרבה מאוד השלכות. אני לא מכיר ספר מסודר בנושאים אלה, אולם קיימים אין ספור דיונים בנושאים ספציפיים בהקשר הזה.

חשוב לי להדגיש בפניך כבר בתחילת הדברים כי העיסוק הכלכלי אינו נוגע בדיני שבת בלבד, אלא הוא קשור לדיני אונאה, ריבית, גניבת דעת, גזל, חמס, מידות ומשקלות, יושרה וכדו' – שאלה נושאים מרכזיים גם בתורה, גם בנבואה וגם בהלכה.

לגבי דיני שבת:

לגויים מותר לחלל שבת, ובחברה בינלאומית ניתן להניח שייהנו מפירות החברה לא-יהודים, ולכן מבחינה זו הבעיה קטנה יותר.

ברם, לך עצמך אסור להתפרנס בשבת, ולכן צריך למצוא דרך שלא ליהנות מאותם רווחים שיהיו בשבת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן