נידה- עונש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/01/20 23:56 כה בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

אני חילונית מאמינה, בת 50 רווקה, שמייחלת כבר המון זמן לזוגיות, שמעתי הרצאה של רב מסויים שדיבר על כך שמעוכבי זיווג צריכים לחשוב על חטאים שעשו בעברם שאולי מעכבים את הזיווג. פישפשתי ופשפשתי במעשיי, ונזכרתי שלפני כ- 6 שנים קיימתי יחסי מין כשהייתי נידה עם מי שהיה בן זוגי בעבר.

אני לא יודעת , אבל חוששת שאולי דבר זה בעצם מעכב אותי כבר כמה שנים מלמצוא זוגיות אמיתית ?

הבנתי שהעונש על יחסי מין בנידה הוא כרת, כיצד אני יכולה לתקן את הדבר ? וכמו כן, האם דבר זה יכול בעצם לעכב זיווג ?

תודה רבה.

תשובה

בסד

שבוע טוב

א. בדבר השאלה השניה ששאלת. אין אנו יודעים כלל בחשבונות הבורא, ואין אנו יודעים כיצד השכר והעונש בעולם. אמנם יש פעמים שהעונש הוא קרוב לנושא שעשו בו חטאים אבל אין לנו ידיעה ברורה בכך.

התשובה צריכה להיות מלאה וללא קשר לעונש מסוים אלא תשובה אל הקב"ה על חטא מסויים.

ב. תשובה על חטא נדות הוא צריך להיות כללי שהאדם עושה תשובה ומתקרב לקב"ה. לפרטי דרך תשובה את צריכה לפנות לרב שמכיר אותך ואת מצבך ולעשות דרך תשובה . בכל מקרה יש להכיר את החטאוללמוד דיני ייחוד וקדושה וכן להתודות על החטא ולקבל שלא יהיו עוד מקרים כאלו וגם לא נגיעות וייחוד האסורים.

תתחזקי והקב"ה אי"ה ישלח עזרתו.

יהודה הלוי עמיחי