נטילת ידיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/06/21 07:55 ל בסיון התשפא

שאלה

שלום רב,

אני בת 14 ויש לי כמה שאלות בנושא נטילת ידיים

1. בלילה לפני שאני אומרת שמע ישראל אני חייבת ליטול ידיים? אם כן, מותר ליטול ידיים עם חולצה שהיא קצת מלוכלכת?

2. אם נגעתי בחפץ כלשהו שנגע ברצפה או בכל דבר אחר שהוא כביכול לא נקי, אני צריכה ליטול לפני שמע ישראל, או בכלל, לפני שאני מתפללת או מברכת על משהו לאכול?

או אם הרמתי משהו מהרצפה ונגעתי גם ברצפה אני צריכה ליטול ידיים? הרי נגעתי ברצפה והיא מלוכלכת..

תודה רבה

תשובה

שלום

1. אין חובה ליטול ידיים לפני קריאת שמע שעל המיטה, אלא אם כן את יודעת שנגעת באחד מהדברים המצריכים נטילה. כשצריך ליטול, אין שום בעיה ליטול עם חולצה מלוכלכת.

2. יש בשלחן ערוך רשימה של דברים שאחריהם צריך ליטול ידיים: שינה, יציאה משירותים ומקלחת, גזיזת ציפורניים, ויציאה מבית קברות.

כמו כן, אם נגע בנעליים או במקומות המכוסים שבגופו ורוצה לומר אחרי כן דברי קדושה (תורה, תפילה או ברכות), גם צריך נטילה.

אבל אם רק נגע במשהו מלוכלך, אז צריך רק לנקות את המקום המלוכלך לפני דברי קדושה.

כל טוב