נוסח לחוזרת בתשובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/03/21 12:53 יז באדר התשפא

שאלה

שלום הרב,

בסיעתא דשמיא אני כבר 8 שנים בתשובה. בגיל 12, כשסיימתי את לימודיי בבי"ס יסודי חילוני, עברתי לאולפנה דתית תורנית, שם התחלתי תהליך של הקפדה על קיום תורה ומצוות וניהול אורך חיים דתי. הוריי ומשפחתי אינם דתיים אלא מסורתיים, אני הדתייה היחידה בבית, אבל ב"ה הם מאוד מכבדים אותי ואני אותם.

חשוב לי לציין זאת כי לי למעשה לאור כך אין "גירסא דינקותא", לא הגעתי עם "מנהגים מהבית", איני רגילה לנוסח מסויים... לא שמעתי את אבא מתפלל, אומר הלל, עושה הבדלה או שר שירי שבת וכו' בנוסח מסויים. (כשהוא כן מתפלל לעיתים רחוקות בחגים ולעיתים אף רק ביום הכיפורים, הוא עושה זאת במניין ספרדי)

אני ספרדיה בת עדות המזרח, אבל באולפנה שבה למדתי, הרב נוהג מנהגים אשכנזים, וכך גם אנחנו התלמידות. נוסח תפילה, קידוש, זמירות שבת, הבדלה בשבתות אולפנה וכו'- כולם בנוסח אשכנזי. כמובן שעם הזמן הנוסח הזה השאיר חותמו בי, וכך למעשה אני נוהגת עד היום. רציתי לשאול האם הלכה למעשה הדבר מותר, שכן איני אשכנזיה אלא ספרדיה?

חשוב לי לציין שהנוסח האשכנזי מחבב עליי את התפילות וכו', שכן מרגיש לי שזו ה"גירסא דינקותא" שכ"כ חסרה לי מבית אבא.

תודה רבה הרב!

תשובה

שלום

במקרה כזה, אפשר להשאר בנוסח שמחזק אצלך את יראת השמים, כך פסק בעבר הגרי"ש אלישיב.

אולם בהלכות עצמן, שאינן נוסח וניגון תפילה, תנהגי כפסיקת הספרדים.

כל טוב