נוסח ברכת המזון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/10/19 15:57 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב

אני בת שירות לאומי בדירה ויש לי כמה שאלת בנוגע לנוסח ברכת המזון

1. כשאני בדירת שירות שלי אז אני נחשבת בעלת הבית? איזה נוסח להגיד? כי טכנית העמותה היא בעלת הבית? האם להגיד "הרחמן יברך את בעלת ובעלת הבית" או הרחמן יברך את אבי מורי וכו,.

בנוסף אנו אוכלים אצל סבתא שלי בערב שבת וסבא שלי נפטר אז איך הנוסח צריך להיות, הרחמן יברך את בעלת הבית הזה או להזכיר גם את הוריי. צרך להגיד ברכת האורח?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לומר הרחמן יברך את אבי..... אבל כיוון שהדירה היא של חברה בע"מ נראה שלא צריך להזכיר את בעל/ת הבית.

בבית הסבתא יש לומר את בעלת הבית ואת הוריך.

לגבי ברכת אורח בדירת שרות כנראה שאתן בעלות הסעודה, כך שאין ברכת אורח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ