נדרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/05/22 17:35 יח באייר התשפב

שאלה

שלום הרב נדרתי נדר שמותר לי לשמור שבת עם אני רוצה ועם לא אני לא חייב לשמור שבת בגלל שפעם נדרתי לא לשמור שבת אז נדרתי את הנדר הזה אחשב אחרי שנדרתי בא לי מחשבה שעם אני לא שומר שבת אני היה עיור ולאחר מכן כמה שניות אמרתי בקול בטורקיה הכוונה היה למדינה טורקיה אחשב השאלה שלי האם זה חלק מהנדר( אני היה עיור ולאחר מכן כמה שניות אמרתי בקול בטורקיה הכוונה היה למדינה טורקיה ) הוא לא האמת שלו רציתי בחלק הזה של הנדר שהיה במחשב ההם זה חלק מהנדר אני רוצה לעשות דברים באהבה ולא בפחד

תשובה

שלום לך ותהיה בריא,

עליך חובה גמורה לשמור שבת בין אם אתה רוצה ובין אם אינך רוצה בכל מקרה אתה חייב לשמור שבת.

בהצלחה דוד לוי