נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/21 15:50 א בטבת התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב בלהט ויכוח ביני לבין בעלי נפלט לי מספר פעמים המשפט שאם לא יקרה ככה וככה נתגרש, כעבור מספר רגעים אמרתי בלי נדר לא יודעת אם זה תופס מה תשובת הרב? והאם אפשר לקבל ברכה למען הצלחת בניית הזוגיות?

בסך הכל אנו זוג אוהב שמשתדל להקפיד על שמירת תורה ומצוות.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קשה לדעת האם תופס או לא תופס. את המילים 'בלי נדר' צריך לומר בתחילת המשפט ולא בסופו:

"בלי נדר - אם יקרה ככה וככה אז..."

הפתרון המלא לשאלה שלך - לגשת לרב, לבקש ממנו שיעשה לך התרת נדרים - זה לא מסובך אבל צריך לעשות זאת.

עלי לציין שהבעיה האמתית, הקשה והמזיקה, היא לא שאלת הנדר אלא הקלות שלך לומר: 'נתגרש'.

על כך את צריכה לעשות חשבון נפש עמוק ונוקב - אם גם בעלך העלה את הרעיון הנורא הזה - גם הוא צריך לעשות חשבון נפש.

לא יתכן שבוויכוח של בני זוג יעלה איום בגירושים. עצם העובדה שהמושג 'גירושים' מופיע בוויכוח ביניכם, מעיד על שיבוש חמור בזוגיות שלכם, זו התבטאות שמזיקה ומאיימת על הזוגיות. השמעת האיום בגירושים מנכיחה את הגירושים בביתכם. רק השמעת האיום הורסת את הזוגיות. מרגע שעלה איום בגירושים, הנישואים כבר לא בטוחים. כל אחד מבני הזוג לא ישקיע בזוגיות את כולו. כל אחד יכין את עצמו לאפשרות של גירושים. יש לי ברכה רצינית מאוד להצלחת בניית הזוגיות שלכם - תלכו בהקדם לייעוץ זוגי: אתם זוג אוהב, אבל בלהט ויכוח יוצא כעס גדול, בלתי נשלט. צריך להבין מהיכן מגיע הכעס הזה וכיצד מנהלים אותו. לשם כך חשוב ללכת ליעוץ זוגי