נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/20 23:02 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום רבנים יקרים לפני כמה שנים נדרתי ללכת לגיהנום הבנתי מאתר אחד שהנדר לא תקף מיכיוןן שרק בורא עולם מחליט על כך אבל אני עדיין מאוד חוששת ולא יודעת מה לעשות האם אוכל באמצעות מעשים טובים ושמירת מצוות כמה שאוכל וגם עם אעשה התרת נדרים זה יוכל לחפר על כך אתר אחד רשם לי שצריך לחזור בתשובה אבל רגשית ונפשים אני חושבת שלא אוכל לעמוד בזה אני כל כך מצתערת אשמח את עזרתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ביום הכפורים הקרב תתודה על איסור נדרים שעברת, ותקבלי עלייך שאי"ה לא תדרי עוד נדרים, ואם חלילה צריך תקפידי לומר בלא נדר. ולפי הנראה את מצטערת על המעשה וא"כ יש כאן חרטה, ובכך אי"ה תקובל תשובתך, ותזכי לשנים טובות ובריאות.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ