נדרים בהפרשת חלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/20 09:37 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לפני כ4 חודשים הייתי בהפרשת חלה ולבסוף נתבקשנו כל אחת לקבל על עצמה משהו וקיבלתי על עצמי . לא זוכרת אם הקצבתי לכך זמן מסויים לעמוד בזה או שהתכוונתי למשך שנה עד סדר התרת נדרים ביום הכיפורים. בכל אופן הצלחתי לעמוד בזה חלקית ואני עדיין ממשיכה. אך הפרתי זאת בחלק מהפעמים האם יש מקום להתרת נדרים? ( יש לציין כי אמרתי שכנגד כך שאעמוד בזה שה' ימלא לי בקשה עצומה ואמרתי מה היא)

בתודה מראש.

תשובה

שלום

בהנחה שלא מדובר על נדר לזירוז קיום מצוה שהיא חובה, אלא נדר הנוגע לענייני חולין או מידה טובה, אזי יש לעשות התרת נדרים

כל טוב