נגינה באבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 12:35 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי חבר שאביו נפטר לפני ארבעה ימים ואני הולך אליו כל יום בשבעה ומדבר איתו והוא משתדל להיות אופטימי ולהתגבר על זה וחשבתי להביא אליו גיטרה מחר ולנגן לו קצת שירים שהם לא שמחים אלא מרגיעים ונעימים אבל אני לא יודע אם זה מותר.

אשמח לתשובה מהירה ככל האפשר

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא ראוי לעשות כן בשבעה עצמה, אבל לאחר השבעה אפשר רק נגונים שקטים ומרגיעים. כל זה אם הניגון באמת יעזור לו להרגע, אבל לא סתם לשמוע מוזיקה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ