מתי קמים בשבת בבית כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/04/19 09:54 כו באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

יוצא לי ללכת לבית כנסת בימי שישי בערב כשנכנסת שבת ואני רואה שבהרבה חלקים עומדים ואז יושבים, כורעים משתחווים ולפעמים גם טיפה מרימים את עצמנו בישיבה בחלק מסוים של התפילה.. מביך אותי להיות היחידה שלא יודעת באיזה חלק מה עושים..

אשמח אם הרב יסביר לי באיזה תפילה של שבת מה עושים ובאיזה חלק.

תודה רבה מראש תבורך!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוכה הבאה לבית הכנסת, וטוב שאת מוצאת את עצמך שם.

קשה לי לענות על שאלה זו, כי איני יודע באיזה נוסח את מתפללת ובאיזה בית כנסת (יש הבדלים בין המנהגים השונים). אולי יהיה טוב יותר למצוא חברה טובה מבאי בית הכנסת שתדריך אותך פעם אחת מה לעשות, ואולי בכלל תיהפכו להיות חברותא.

ואם זה לא הולך - אנא חזרי לי עם הפרטים על מקום התפילה שלך ונוסחה - ואנסה לעזור.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן