מתי מסתיימת השבת במצב של ליקוי חמה שרואים בו את הכוכבים ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/10/20 19:34 י בחשון התשפא

שאלה

שלום,

קראתי לאחרונה איך בשנת 1925 כדי להוכיח את תורת היחסות אינשטיין טס לדרום אמריקה, שם הוא תיעד איך אור של כוכב הוסת סביב השמש ונראה לעין במהלך ליקוי חמה מלא. אז השאלה שעלתה לי היא אם לפי ההלכה צאת שבת נקבעת כאשר רואה אדם שלושה כוכבים עם עין בלתי מזוינת, אם כן מהי ההלכה לגבי אדם הרואה שלושה כוכבים במהלך ליקוי חמה מלא? הרי לפי ההלכה תמה ועברה השבת בחלק זה של העולם.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה מעניינת.

אולם נראה לי כי התשובה לגביה היא פשוטה:

כיוון שמדובר בתופעת טבע חריגה - השבת הספציפית הזו לא תושפע מהעובדה שהיא בליקוי חמה, והיא תצא בזמן שיחושב כחציון בין צאת השבת שעברה ובין צאת השבת הבאה.

כל טוב