מתי כן מברכים על מאכל בתוך סעודה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/01/20 16:31 יא בטבת התשפ

שאלה

שלום רב

מבקש לדעת כשמברכים המוציא מה לא כלול בברכה חוץ מפירות?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

אתקן את דבריך: הכלל הוא: כל דבר שבא לשם שביעה או מוגש יחד עם הלחם מברכים עליו.

לכן, פירות כמו זיתים - לא מברכים עליהם, שהם נאכלים עם הלחם. אבל על מנגו מברכים. וכן על גלידה. וכן יין לא נפטר בברכת המוציא מפני חשיבותו העצמית.

על מזונות שמגיע בסוף הסעודה יש מחלוקת, שהרי מזונות תמיד מגיע לשם שׂביעה מצד אחד, מצד שני זה בא בקינוח לטעם טוב. לכן מִסָּפק לא מברכים. יש שהחמירו במצב שהקינוח מזונות, לברך ברכת המזון לפני, ואז להגיש את העוגות וכו'.

(מקור: שולחן ערוך סימן קעז | ברכ"ה חלק ג י, עו)

כל טוּב