משפחה נוצריה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/19 23:41 יג בשבט התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב .

הכרתי גבר שממש ממש התחברתי לאופי שלו הייתי רוצה לצאת איתו וכמובן גם ההמשך להתחתן איתו אך דבר אחד מטריד אותי. הגבר בגיל שנתיים איבד את שני ההורים שלו בתאונת דרכים ( ההורים יהודים) ואחרי זה אימצו אותו בית נוצרי ערבים .. יש לו מסמכים הכל שהוא יהודי כמובן שגם עבר ברית .. האם על פי הדת מותר לי להיות איתו ? יש משהו שאסור לי לעשות אני נורא מבולבלת .. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הבחור הנ"ל חי (כנראה) במשפחה נוצרית כנוצרי ועל כן עליו לעשות השבה ליהדות, זה לא הליך מסובך, אבל ראוי לעשותו (כולל טבילה). לאחר מכן את תוכלי להפגש עמו ובבוא הזמן לקבוע חתונה, בכל מקרה אסור להיות איתו ביחד עד החתונה.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ