משנה ברכות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/11/20 06:55 יא בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אפשר הסבר על משנה במסכת ברכות פרק ב משנה ז' שנות אליהו מבאר שם את תשובת רבן גמליאל אין טבי עבדי כשאר העבדים אין דינו ככל עבד אחר כשר היה- וכל אדם חייב לקבל עליו תנחומים זה נמצא גם במשניות קהתי אשמח אם תוכל לעזור לי למה מתכוון שנות אליהו

תודה מראש

תשובה

שלום

נראה שכוונתו לדברי הגמ' במסכת שבת דף קה עמ' ב, שעל אדם כשר כולם חייבים לקרוע ולבכות, וממילא מכיון שטבי לא היה כשאר העבדים ואף היה אדם כשר, זה לא היה חיוב דווקא של רבן גמליאל, אלא של כל אדם.

כל טוב