משכון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/07/21 00:25 טז באב התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

משמע כבוד הרב אופניים/רכב לנסוע לעבודה או לטיול ?

ספר החינוך מצוה תקפו - שלא למנוע עבוט (משכון) מבעליו בעת שצריך לו

שהוזהרנו שלא למנוע המשכון מבעליו בעת שהוא צריך אליו, אלא שנשיב לו כלי יום ביום וכלי לילה בלילה, ועל זה נאמר דברים כ"ד, י"ב לא תשכב בעבוטו. ולשון ספרי כאן, לא תשכב ועבוטו אצלך, אלא תחזירהו לו כשלא יהיה לו במה יחליפנו לחולשת ענינו, כמו שביאר הכתוב כי היא כסותה לבדה היא שמלתו לעורו וגו' שמות כ"ב, כ"ו ראה לעיל.

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה,

משכון זה כלי עבודה שצריך לעבודתו.

רכב לטיול בודאי אינו משכון כזה ונראה שגם רכב לנסיעה לעבודה לא יהיה חייב להחזיר אלא רק רכב עבודה ממש כמו מונית או משאית וכד'

בברכה דוד לוי