משחק עט מגנט בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/18 09:46 יב בתשרי התשעט

שאלה

האם מותר לשחק בשבת במשחק "עט מגנט"?

http://www.buyitnow.co.il/items/1271818-buyitnow-co-il-%D7%A2%D7%98-%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%98-%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C

מדובר בלוח המלא בחורים, בכל חור ישנה כדורית מתכת קטנה. בעזרת מכשיר דמוי עט שיש בקצהו מגנט ניתן להעלות כדורית כך שהיא תהיה מעל פני הלוח, דחיפה מכניסה אותה פנימה כך שהיא לא נראית. באופן כזה ניתן לצייר ציורים.

האם הדבר מותר בשבת או אסור?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

סביר להניח שכתיבה זו לא תוגדר ככתיבה מדאורייתא.

ברם, נראה לי פשוט שהדבר אסור כחלק מסוגי כתיבה שונים האסורים מדרבנן. בסופו של דבר מדובר ביצירה של דבר שיש לו משמעות (בין אותיות ובין ציור), ומדברי השולחן ערוך בדוגמאות כתיבה אחרות נראה שהדבר אסור, על אף צורת הכתיבה, ועל אף שזה לא מיועד כלל להיות בר-קיימא.

.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן