משה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/10/21 08:05 יד בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, האם ״להתנבא״ בצחוק בתוך כתיבה בלי דיבור , בלי להזכיר שם ה׳ אלא להגיד ״בדבר שמיים״ זה חטא? תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מה כאן התנבאות? אדם שכותב דברי דמיון - גם אם הוא מוסיף וקובע שהדברים הם: 'בדבר שמים' - לא אמר כלום.

לכן כל עוד לא רושמים שם שמים לבטלה אני לא מוצא בכך איסור.

אתה מציין: 'בצחוק' - כל צחוק צריך זהירות ושמירה, מפני שצחוק מטשטש גבולות. לכן בכל מקרה של צחוק צריך לעמוד על המשמר שלא עוברים גבולות ולא מגיעים לדברים פסולים ואסורים.