מרגישה תקועה למרות שעושה השתדלות גדולה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/05/22 16:44 טז באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני פונה אלייך בתקופה לא טובה שלי

מרגישה שכל דבר תקוע אצלי בחיים

בין אם זה פרנסה או זוגיות שאת שניהם אני לא מוצאת

בין אם זה חברים קנאים שלא מפרגנים ורק מחפשים להוציא ממני מידע וחושבים שטוב לי בחיים

בין אם זה במשפחה חולי וגם ריבים

ונתק משפחתי מאחי בגלל שהוא לא רוצה קשר

אני אדם מאמין עושה השתדלות גדולה מבית מסורתי חילוני

אני מתפללת אבל רואה ששום דבר לא הולך

ניסתי רבנים, ניסתי הסרות עין

למרות שהסרתי אמרו לי יש לך עין גדולה

אז כבר לא יודעת למי להאמין

אני באמת מנסה להיות בעולם שלי ולהשקיע אבל הכישלונות מורידות אותי

רציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי לפתוח את המזל?

כי אני מרגישה תקועה באותו מקום ודברים נהרסים לי , נאבדים לי ובאמת הרגשה איומה של רצון להיות כל היום במיטה כי כלום לא הולך לי למרות המאמצים

תודה

תשובה

שלום

כפי שכבר כתבתי לך בעבר, אין לך שום עין רעה, קטנה או גדולה, והכיוון של ההתמודדות הוא לא הסרות עין או קסמים אחרים.

ככלל, אין לנו קסמים כדי לפתור קשיים בחיים ואנחנו לא יודעים למה הקב"ה מביא עלינו כל דבר ודבר.

אנחנו כן יודעים שמכל התמודדות אנחנו יכולים לצמוח והבחירה בידינו היא איך להתמודד עם הקשיים.

השמחה האמיתית של האדם לא תלויה בתנאי החיים החיצוניים שלו, אלא ברצונו ובבחירתו. אפשר לבחור בטוב ואפשר לבחור לרצות בטוב, וזה האושר האמיתי.

מה שיש לנו, וכפי שכתבתי לך בפעם הקודמת, זה חמישה דברים:

א. לשוב בתשובה, כלומר לתקן בדרכינו ובחיינו מה שאנחנו יכולים. בנחת. בלי לחץ.

ב. לפני הכל ואחרי הכל, להתפלל. פשוט לשפוך שיח לפני בורא עולם, שבידיו להיטיב או חלילה להרע לנו. בתוך התפילה הרגילה או בתפילה אישית, ובוודאי באמירת מזמורי תהלים.

תפילה תמיד עוזרת, כי היא פועלת על האדם, והקב"ה תמיד שומע, אבל זה לא אומר שהתוצאה המעשית תהיה בהכרח כמו שאנחנו רוצים.

ג. להיות בעלי צדקה וגומלי חסדים. בנחת לפי היכולת. מי שמיטיב לאחרים, הקב"ה מתייחס אליו באופן דומה (אבל כמובן שזה לא אוטומט כמו כספומט. אלא לפי שיקול דעתו העליון).

ד. לפעול באופן מעשי. כלומר, לבחון ביישוב הדעת, ואולי בהתייעצות עם אנשים אחרים, כל בעיה והתמודדות בפני עצמן, ולחשוב מה אנחנו יכולים לתקן ולעשות שם. מה שביכולתנו, נשתדל לתקן, ומה שלא, נרפה ונשאיר לקב"ה.

להשתדל בפרנסה ובזוגיות. כולל התייעצות עם אנשים אחרים ובעלי מקצוע, בניסיון לקבל עוד רעיונות.

לגבי חברים - אולי כדאי לבחון מי החברים והחברה שטוב להיות איתם ומי לא. או לחילופין לדבר איתם על זה.

לגבי מחלות - להתייעץ עם גורמי מקצוע רפואיים ולחפש עוד פתרונות.

ריבים במשפחה - צריך למצוא דרכים לשפר את ההתמודדות, כולל ייעוץ מקצועי עם צריך.

נתק משפחתי - לעשות מה שאפשר, אבל לא הכל כמובן תלוי בכם. יש לו בחירה חופשית.

ה. לבקש ברכה מצדיקים אמיתיים, תלמידי חכמים, ושיתפללו עלינו. זה לא אמור לעלות כסף.

בע"ה הקב"ה עוד ישפיע עלייך ועל המשפחה ישועות ושפע טוב

בהצלחה רבה