מקראות גדולות ארטסקרול (חומש)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/02/19 12:12 א באדר א'

שאלה

שלום רב.

אני מתלבט בין קניית חומש מקראות גדולות המאור לבין חומש ארטסקרול..

הנטיה שלי היא לקנות את ארטסקרול

ולו בשל הסיבה העיקרית שכל המפרשים שם למעט רשי כתובים בעברית ללא ראשי תיבות

ולא בדפוס רשי - אני יודע לקרוא דפוס רשי אבל העיקר ניקוד ופיסוק יכולים לעכב קצת ולפעמיים להצריך לבדוק במקורות אחרים כדי להבין מה המילה לה התכוונו.

בנוסף בחומש ארטסקרול יש גם את פירוש רבינו בחיי מה שלא מופיע במקראות גדולות המאור.

ביחד עם זאת הייתי רוצה לקבל המלצה מכם תוך כדי ביאור הסוגיה שנכתבה פה באתרכם לגבי צנזורת פירוש הרשבם? האם הדבר תוקן היום בסטים שחש על המדפים?

כידוע ממה שראיתי אצלכם הדבר נעשה במהדורה של 2014 לפני הוצאת הסט השלם שלהם האם זה תורן כיום?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם אין להשמיט מדברי הראשונים אפילו דברים שאינם מובנים לנו, אבל ברור שבמהדורת ארטסקרול יש הרבה יתרונות, ולכן אפשר להשתמש במהדורה זו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן