מקלחת אחרי קריאת שמע על המיטה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/08/19 00:07 כה באב התשעט

שאלה

ב"ה

האם מותר להתקלח אחרי שקוראים קריאת השמע שעל המיטה (אני יודעת שאסור לאכול)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

לכתחילה מצמידים את קריאת שמע לשינה כמה שיותר.

אם אחרי שקראת את רוצה להתקלח, את יכולה. ועדיף לומר אחרי המקלחת שוב "שמע ישראל" ופרשה ראשונה.

(מקורות: שולחן ערוך סימן רלט ומשנ"ב שם. להרחבה: הלכה ברורה שם | פסקי תשובות שם )

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן