מקווה נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:20 כה בניסן התשפ

שאלה

בחודש הקודם לא הלכתי לטבול ואמרתי לבעלי שרק החודש אחד לא אלך כי זה מסוכן,

כעת אני רואה שזה לא עומד להסתיים בזמן הקרוב,

שאלה1: האם בשלב הזה (עקב הנסיבות) מותר לי לגעת בבעלי וכדומה?

חוץ מקיים יחסים שברור שאסור

2: אני מאוד מפחדת ללכת בגלל הצפיפות בחדר המתנה שהינו חדר קטן ועם לחות ובלי חלון,

מה אני אמורה לעשות כשאני ממש מפחדת ללכת?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

א. אסורה נגיעה וכל קשר בין איש ואשתו בימים שהאשה לא טבלה.

ב. לגבי הצפיפות בחדר המתנה, הדבר מאד מוזר בעיני, מכיוון שיש הנחיה שהנשים תגענה מוכנות ורק נכנסות וטובלות (כמו בשבת), ולכן אינני מכיר את המקווה שלכן, אבל ברור לי שיש מקומות רבים שיש בהם חדרי מקוואות מסודרים ובאים לפי זמנים מראש, כדאי לברר כבר עכשיו, וכדאי ללכת למקוואות מסודרות שעומדות בהנחיות.

כמו כן במקוואת מסודרות בודאי שיש מינון של חומר נוגד קורונה, וכן מנקים את המעקה בירידה למקווה (בין אשה לאשה) ובייחוד שאפשר לבוא עם כפפות. על כן תחפשי באזור שלכם איזה מקווה מסודר ונקי, וכדאי אפילו ליסוע עוד מספר דקות ולחיות עם אישך בשמחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ