מקווה אחרי קיסרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/19 14:05 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב, ילדתי לפני חודש תאומים בקיסרי. תפרו לי את הבטן עם שיטה שנקראת הדבקה ומעל הצלקת שמו לי סוג של פלסטרים קטנים(מדבקות קטנות) שצריכות לרדת מעצמן ועוד לא ירדו.. טיפה הן מתחילות להתקלף אבל כשאני מנסה לקלף זה קצת כואב.

אני בקרוב צריכה לטבול בעז"ה ורציתי לשאול האם זה חוצץ ומה אני צריכה לעשות בטבילה עם המדבקות הנל..

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב ללדת התאומים, הברכה בכפליים ואי"ה תרוו רוב נחת ושמחה מהתאומים.

באופן עקרוני למיטב ידיעתי, אפשר להוריד את המדבקות, לטבול ולהדביק אותן למחרת. אולם אם אי אפשר לטבול בלא מדבקות, אזי תלוי כמה זמן הן עוד ימצאו. אם מדובר על יותר משבועיים אפשר להקל לטבול, אבל אם מדובר על זמן קצר ראוי לדחות את הטבילה.

ברכת ד' עליכם והרבה כוחות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ