מקבץ שאלות- 5) חלומות לא צנועים

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/12/18 11:29 ב בטבת התשעט

שאלה

(השאלות חולקות ע"י הרב לשו"תים נפרדים, לנוחות הקריאה)

5)איך אפשר לשלוט על חלומות לא צנועים? אני ישן עם ציצית ואומר שמע מלא לפני שינה כמה פעמים לצערי יצא לי להכשל בגלל החלומות האלה.. וזה מסתכל כי אני שומר ממראות אסורות ואז זה מגיע לי בלילה בלי שליטה..

תשובה

שלום וברכה,

1) אם עשית כל שביכולתך להימנע וזה בא לאונסך לגמרי אתה בכלל "אנוס רחמנא פטריה". ככה שלא רצוי להילחץ מדי "ולהיכנס לסרטים".

2) יש סגולה שראיתי פעם, לקרוא (לפני ק"ש שעל המיטה) פרקים א-ד בתהלים ברצף.

3) אני מניח שיש להשתדל ללמוד תורה לפני השינה (ממש לפני הק"ש) ולהירדם מתוך דברי תורה וכן להתפלל לה' שיצילך.

4) אני מניח שגם להשתדל למצוא אישה ראויה ומתאימה ולהתחתן, בכדי שיצא בהיתר ולא באיסור.