מצלמות הכותל בשידור חי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/19 16:39 ט באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב!

אם אני שומעת תפילות ממצלמות הכותל המערבי בשידור חי האם אני צריכה לענות אמן(על יהא שמא רבא בין השאר?)

אם אני נמצאת בכותל בעזרת נהשים כמובן ובעזרת גברים מתפללים במניין האם זה נחשב שאני מתפללת איתם במניין?(סליחות גם) ואפשר להיצטרף אליהם בתפילה מהסידור כמובן?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. באלכנסנדריה של מצרים היה בית כנסת שכדי לדעת היכן הם עומדים היו מנופפים בסדינים לסמן לעם לענות. מכאן היו שלמדו שאפשר להצטרף למניין כאשר כעת מתפללים במקום אחר אבל היחיד רוצה להצטרף עם הציבור. ולכן במקרה כזה ראוי לענות אי"שר עם הציבור שהם כעת מתפללים. אבל אם זה רק סרט של תפילה שהייתה בעבר אין לענות.

ב. בודאי שכל מקום ששומעים את הסליחות אפשר להצטרף אפילו שלא רואים את המניין, וזה נחשב לתפילה במניין, כיוון שאת מצטרפת מעזרת נשים לציבור שיש בו מניין.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ