מצוות צדקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/22 09:51 כו בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי כמה שאלות בקשר מצוות צדקה:

1.) אני רוצה בעזרת השם לקבל על עצמי בלי נדר לתת צדקה כול יום או כמה פעמיים בכול יום לא מדובר בתרומה במעשר פשוט לתת צדקה בקופה צדקה אני מקיים מצווה?

2.) ראיתי שצריך לתת 3 פרוטות זה 30 אגורות לצדקה האם אפשר לתת יותר נגיד חמשה שקלים?

3.) האם אני צריך להגיד משהו לפני נתינת צדקה?

או פשוט אפשר להגיד אני נותן צדקה לשם שמיים עם יד ימין?

4.) נגיד אני נותן צדקה כמה פעמיים ביום נגיד שניים מצוות של צדקה אני מקיים כול צדקה שאני נותן מצווה?

5.) האם יש בעיה בכמויות שאני נותן צדקה או שזה חמור או יש לזה הגבלה פשוט אני חייל אני תמיד מבזבז כסף לשטויות אני רוצה להשתמש בכסף למטרה טובה למצוות? ( כמובן סליחה שאני אומר את זה אני בן אדם שאין לי ערך לכסף פשוט לא דואג, שאני הסיים את השירות שלי יתחיל את החיים שלי כמו שצריך)

כבוד הרב האם לא הגזמתי בשאלות כלומר לא בכמות באיך שאני שואל ?

פשוט אני שואל בשביל לאסוף הרבה מצוות כמובן מצוות מהתורה כמה שיותר יותר טוב.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. בודאי שאדם מקיים צדקה בנתינה לקופת צדקה של עניים או מוסדות חשובים.

ב. ראוי לתת ג' פרוטות. לגבי הגודל כל אחד יכול להחליט איזה מטבעות הוא משתמש. בכו"א יש לדאוג שלא יגיע לידי עניות.

ג. רצוי בכל מצווה להגיד שעושה לשם מצווה. אבל לא מעכב, העיקר הנתינה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ