מצוות לימוד תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/19 19:57 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

1-אני סטודנט למדעי המחשב ואני לומד כל היום כל השבוע.

מתי עליי לקיים את מצוות לימוד תורה?

2-האם מותר ללמוד גם בשבת מדעי המחשב? האם חובה לנצל את השבת ללימוד תורה?

3-אם אני מנצל את השבת ללימוד תורה, האם זה מספיק ללמוד תורה רק בשבתות?

4-לגב תפילות, האם זה חובה מן התורה להתפלל שלוש פעמים ביום?

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

א. מי שעוסק בענייני העולם, כמוך, מודרך על ידי הגמרא לקבוע עתים לתורה. הדבר החשוב הוא אפוא לקבוע זמן קבוע, כיכולתך, ללמוד תורה. אין לזה כמות מסוימת ומוגדרת, אבל מאוד משמעותי שהדבר יהיה קבוע, וששם תהיה הפינה שלך לתלמוד תורה.

ב. לימודי מחשב בשבת הם הפרה של מצוות ה״שבתון״ של השבת.

ג. זה בהחלט משמעותי מאוד ללמוד בכל שבת, ואם זו הקביעות שאתה מסוגל לה – טוב מאוד.

ד. זו אינה חובה מהתורה. מהתורה יש כנראה מצווה להתפלל פעם אחת ביום. אבל חכמים קבעו לנו מסגרת של שלוש תפילות ביום, והיא התקבלה על ידי כל נאמני ההלכה.

כל טוב ושנה טובה