מצוות כיבוד הורים וגזילת פרנסה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/08/18 06:57 ה באלול התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

אני עוד כמה זמן בת 17 ורציתי לבקש את עזרתך בעניין הבא-

יש תספורת נחמדה שרציתי לעשות כבר כמה שנים, ואמא שלי פעם פחות רצתה, ולמרות שיש לי כסף לתספורת כמובן שכיבדתי אותה ולא עשיתי.

לאחרונה היא הסכימה שאעשה אותה ולכן אפילו עזרה לי לבחור תספורת וכו, קבעתי תור לספרית לפני שבוע וחצי להיום, מכספי האישי.

ופתאום היום בבוקר אמא שלי אומרת לי שאני לא אלך לספרית.

אני כבר קבעתי עם הספרית לעוד כמה שעות ואישרתי את הגעתי, עכשיו יש לי רק שאלה אחת.

האם לאחר כל זה אני עדיין צריכה להקשיב לאימי ולבטל למרות שזה כביכול גזילת פרנסה לספרית כי אישרתי את הגעתי?

תודה רבה:)

תשובה

שלום.

מעיקר הדין כיבוד הורים נוגע למה שקשור אליהם, כלומר לכבודם ולצרכיהם.

מה שנוגע לחייו של הבן/בת לא נכלל בזה. ולכן באופן פשוט את יכולה לעשות תספורת גם אם אמך מתנגדת.

אמנם, כמובן שלא כדאי לריב ולהתעקש על כל דבר, וזה בהחלט מבורך וראוי מה שבעבר ויתרת על זה כדי לא לצער אותה.

על כן עצתי היא, לשבת איתה הבוקר בהקדם, ולנסות להבין מה השתנה.

אם היא עומדת על דעתה ואת מוכנה לוותר בשבילה, תעלי מולה את נושא ההתחייבות לספרית, וכן כדאי לשאול את הספרית מה מקובל במקרה כזה, כיון שלא בכל מקרה של ביטול מחוייבים לשלם הכל, ואולי בכלל היא לא תדרוש את התשלום.

אם בסופו של דבר את מוכנה לוותר על התספורת, וצריך לשלם לספרית, כאמור לעיל, את לא מחוייבת להפסיד ולוותר על התספורת, וזו ממש החלטה שלך מה את מעדיפה במקרה כזה.

מקווה שהבנתי.

כל טוב