מצוה שפט ספר החינוך

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/09/19 15:38 יג באלול התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב דוד לוי

1. שמואל הרואה = שמואל הנביא ?

2. איך אפשר שמשה חילק יחד עם שמואל הרי הם חיו בדור שונה

ספר החינוך מצוה שפט - שלא יתעסקו הכהנים בעבודת הלוים ולא הלוים בעבודת הכהנים

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה שקלים פ"ה מ"א, חמשה עשר ממונים היו במקדש, אחד על הזמנים, כלומר לכוין עת הקרבן, ומיד מזרז אותם ואומר עמדו כהנים לעבוד ולוים לדוכן וישראל למעמד, וכיון ששומעין קולו באין כל אחד למלאכתו. וכהנים ולוים ידועים היו עובדים שם, וכמו שאמרו זכרונם לברכה כי משה ושמואל הרואה ודוד המלך חלקום לארבעה ועשרים משמרות כדאיתא בתענית נ"ז ע"א, ועובד כל משמר שבת אחת וחוזרין חלילה.

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

1. רואה = פירושו נביא.

2. היו כמה חלוקות למשמרות. האחת בימי משה ל 8 משמרות או יותר , ואולי כך נהגו במשכן.

האחרונה בימי דוד ל 24 משמרות וכך נהגו בבית המקדש בימי שלמה.

בברכה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן