מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/22 01:50 כא באייר התשפב

שאלה

שלום רב, נשארו לנו כמה עשרות בודדות של אגוזי פקאן מהחורף הבאתי כמה בודדים לשכנתי ולא זכרתי אם עישרתי את הארגז או לא אז לפני שהבאתי לה מיהרתי לעשר, בסוף בגלל שמיהרתי מתוך כמות של כמה עשרות בארגז הוצאתי פקאן אחד למעשר ועישרתי בלי ברכה בגלל הספק. בראשי דמיינתי ויעדתי חלק קטן מתוך הפקאן (בלי לפתוח אותו) לתרומה גדולה, השאלה שלי היא האם בכלל מותר להשאיר את הפרי/אגוז שלם ולדמיין בראש את החלק של המעשר ראשון והחלק של התרומה הגדולה בלי להפריד פיזית? אני לא הייתי רוצה להטעות את השכנה.

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות ובלבד שתגדיר למשל תרומה בצפון למעלה למטה צריכה להיות הגדרה ברורה. ואז ההפרשה חלה גם ללא הוזזה בפועל אלא מספיקה הגדרת מקום.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן