מעשר כספים עבור קניית כיפות לחילונים בחופה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/12/18 10:24 י בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב. אחותי הגדולה מפרישה מהמשכורת שלה בכל חודש למעשר.

אני מתחתנת בעוד מספר חודשים, ורוצה להכין כיפות לחתונה שלנו כדי שאורחים המגיעים ללא כיפה יוכלו לשים בזמן החופה.

אין לי תקציב לכך אז חשבתי אם אחותי תוכל לעזור לי עם כספי המעשר.

שאלתי היא - האם אפשרי להשתמש בכספי המעשר מעשר לקניית והדפסת הכיפות?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

שאלת שאלה טובה.

ישנה מחלוקת ראשונים האם מעשר כספים הוא מדאורייתא, מדרבנן או בגדר מנהג חסידות.

אפשר במצבים שונים, לסמוך על רוב האחרונים שמעשר כספים אינו בגדר חיוב מן התורה או מדרבנן, אלא מנהג חסידות טוב וראוי.

ולכן אפילו שישנם דרגות שונות של נתינת צדקה. הרמב"ם מונה 10 דרגות שונות. קניית כיפות לטובת קירוב יהודים היא בהחלט מצווה חשובה, אפילו שאין זה ממש צדקה לעניים. ולכן אפשר להשתמש בכספי מעשרות כדי לזכות יהודים בכיפות.

בברכה רבה,

הלל