מעמד האישה ביהדות -המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/20 05:03 ב בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב

בהמשך לשאלתי הקודמת, עלו לי עוד 2 שאלות בנוגע למעמד הנשים ביהדות:

1.) רשי כותב על הפסוק "ואמר אבי הנערה אל הזקנים" שזה מלמד שאין רשות לאישה לדבר בפני האיש. מה הכוונה? לאישה אסור לדבר כשיש גבר שיכול לדבר במקומה?

2.) מה הכוונה "אבל אמרו חכמים: האב קודם לאם בכל מקום, מפני שהוא ואימו חייבים בכבוד אביו"? למה האישה חייבת לכבד את בעלה ובעלה לא צריך לכבד אותה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. כך היה בתקופת התנ"ך. כבר הסברתי בפעם הקודמת שמקומן של נשים בימינו שונה מאוד ממה שהיה בתקופת התנ"ך.

2. וודאי הבעל צריך לכבד את אשתו. מצטט לך מדברי הרמב"ם הלכות אישות (פרק טו הלכה יט) "וכן צוו חכמים שיהא אדם מכבד את אשתו יותר מגופו ואוהבה כגופו. ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון. ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז".