מספר שאלות הלכתיות על תפילה וברכת המזון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/12/20 20:24 כח בכסלו התשפא

שאלה

היי כבוד הרב אשמח לוודא מספר דברים..

1. האם כאשר אינני מסיים להתפלל 18 והציבור כבר בקדושה, האם עליי לעצור את תפילתי אף ע"פ שלא סיימתי ולהצטרף אליהם לקדושה?

מה בדבר ענית אמן וברוך הוא ברוך שמו?

2. האם מותר לברך ללא כיסוי ראש?(לעיתים אינני הולך עם כיפה אך אני רוצה לברך על מה שאני שותה ואוכל).

3. האם אפשר להתחיל סעודה במקום אחד ולהמשיך אותה במקום אחר ולברך שם ברכת המזון?

תודה מראש על התשובות

תשובה

שלום וברכה

א. לא עונים ברוך שמו ואמן תוך כדי תפילת עמידה. אולם, בשעה שהציבור מגיע לקדושה – מפסיקים את התפילה בלחש ומצטרפים בכוונת הלב (לא באמירה) לקדושה של הציבור.

ב. ישנה כמובן עדיפות לברך עם כיסוי ראש. אך אם הבחירה היא בין לא לברך בגלל שאין כיסוי ראש או לברך בלעדיו – בוודאי שעדיפה האפשרות השניה.

ג. אם מתכוונים מראש להמשיך את הסעודה במקום אחר – כן.

כל טוב