מסכת אבות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/03/21 12:10 כ באדר התשפא

שאלה

למה כתוב "משה קבל תורה מסיני" ולא בסיני?

תשובה

שלום

המהר"ל מפראג מסביר שזה בא להדגיש שהר סיני היה משמעותי מאוד בכך שמשה קיבל את התורה דווקא שם, כלומר שזה היה חלק מההכנה שלו לקבל את התורה, ואם היה כתוב 'בסיני' היה אפשר להבין שבמקרה זה היה שם.

בנוסף, הוא מסביר שאם היה כתוב 'בסיני' אז זה היה כאילו כתוב שהוא קיבל מהקב"ה, ואת זה המשנה לא רצתה לכתוב, כדי שלא תהיה כאילו השוואה בין הקבלה של משה מהקב"ה לקבלה של יהושע ממשה, ולכן כתוב 'מסיני', שהכוונה כמו בפסוק 'וישמע את הקול מידבר אליו', שהקב"ה משמיע את הקול, ומה מאיליו שומע אותו.

כל טוב