מסיבת פורים מעורבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/03/19 11:30 יג באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

מידי שנה אני נוהגת ללכת למסיבת פורים של בר אילן-המסיבה מתחילה בהופעה של זמר ואז יש ריקודים(הם דיי דלים, רוב האנשים סתם מסתובבים ומדברים ולא כ"כ רוקדים), תמיד שהלכתי אף פעם לא רקדתי, רק הסתובבתי עם החברות בדוכני האוכל, ישבנו בפינות ישיבה בחוץ ודיברנו. לא השתתפתי במסיבה אלא נהנתי מהחברה. השנה הייתה לי הארה שאולי זה לא בסדר ואולי לא כך ה' רוצה שאחגוג את פורים, אך מצד שני זה מה שמשמח אותי בפורים. להרקדות ומסיבות בנות אני ממש לא מתחברת וגם אם אני נמצאת במקומות מעורבים אני יודעת היטב לשמור על צניעות ולא מגיעה למצב של קלות דעת.

אני ממש מתלבטת מה לעשות, אודה לעצת הרב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה לי שאותה "הארה" שבאה לך היא נכונה וצודקת. לא ראוי לחוג מסיבות פורים מעורבות. בודאי שאפשר לשבת בנות ולספר ולקרוא ואפילו לשיר שירים משמחים ומועילים ביחד, אבל לא בסביבה מעורבת, שם אין לדעת מה קורה ומה עובר גם לאחרים שבאותו ארוע. על כן תארגנו מספר בנות שירה ואכילה ביחד מתוך שמחת פורים אמיתית.

בברכת פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן