מניעת הריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/06/19 07:59 כב בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה לגבי מניעת הריון וכדורים אז ככה אני שנה ושלושה חודשיים אחרי לידה היה לי כדורים רגילים והם עשו לי הרבה דימומים ובעיות כל כדור שניסיתי היום אני לוקחת דפים למניעת הריון זה טבעי כמו נרות שלוקחים למניעת הריון ויש לי עוד שאלה היום עברתי לגור בארהב כבר חצי שנה בגלל פרנסה בעלי עובד כאן בכשרות רציתי לשאול אם יש לי היתר להמשיך לקחת משהו למניעת הריון נגמר לי ההיתר כבר לפני כמה חודשים אבל הרב שנתן לי היתר לא ענה לי אני ממש לא יכולה ללדת עכשיו שוב פעם אני לבד כאן ואין פה משפחה או חברים לאמא שלי גם אין ויזה לארהב יש לציין שהתחתנתי מוקדם לפני שנתיים היום אני בת 19 וגם שהייתי בדיכאון אחרי הלידה הראשונה שלי .. תודה רבה לך כבוד הרב

תשובה

שלום

בהחלט יש מקום במצב כזה לשקול להתיר להמשיך מניעת הריון, אבל אני מציע ומבקש שתתקשרי (אפשר גם לשאול דרך האתר, אבל יותר נכון בטלפון כדי שיוכלו לשאול פרטים רלוונטיים) בהקדם למכון פועה (02-6515050 לפי השעות בישראל כמובן) ותדברי עם אחד הרבנים.

הם יוכלו גם להתייחס למקרה הספציפי שלך וגם להתאים לך בדיוק את סוג המניעה המתאימה לך שתעשה הכי פחות בעיות.

בהצלחה רבה