מניין רפורמי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/19 13:08 כ בחשון התשפ

שאלה

כבוד הרב,

שאלה תאורטית: נניח שאני נתקל במניין רפורמי אשר בו תשעה גברים האם עלי להצטרף למניין כדי למנוע מהם לומר קדושה וכו' בלי מניין (מהבנה שאיתי או בלעדי הם יתפללו), או שעלי להימנע מכך כדי לא להתפלל במניין רפורמי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם זו תפילה רגילה, ללא שינוי בנוסחאות וכדו', אפשר להצטרף גם הרפורמים הם יהודים כשרים (בד"כ). אבל אם יש שם דברים שלא כהלכה (תערובת, שירה השמטות וכד') אין להצטרף, כיוון שאנחנו רוצים לקדש את השם ולא חלילה למעט.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן