מנהג לאחר חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/10/19 17:04 טז בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

ב"ה התארסתי ואני ובעלי לעתיד מדברים על האופן בו נבנה את ביתינו.

ארוסי למד בישיבות עד חייו הבוגרים (כולל ישיבת הסדר) ובעקבות הלימוד הוא אימץ לעצמו מנהג בענייני הפרדה בין בשר לחלב שמשפחתו ומשפחתי אינן נוהגות כך (אך יש עדות שכן נוהגות כך).

בשיחותינו אנו רוצים שתהיה אחדות בין המנהגים בביתנו וקצת קשה לי לקבל את המנהג הנ"ל מכיוון שאינני נהגתי כך.

זוגיות בנויה על פשרות והוא אימץ הרבה מהמנהגים שלי, השאלה היא האם אני יכולה לקבל עליי את המנהג לשם האחדות בבית?

תודה רבה וחג שמח :-)

תשובה

בסד

שלום ורכה

אם זה מנהג בית ארוסך יש לו מקור הלכתי, אפשר לנהוג על פיו. אמנם דעת הגר"מ אליהו זצ"ל שראוי לעשות התרת נדרים במקרה כזה.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי