מנהגי שלושת השבועות - קושי גדול בהימנעות מגילוח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/19 08:04 כט בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני ומשפחתי משתדלים ככל יכולתנו לקיים את מנהגי האבלות של שלושת השבועות לפחות כמו שחונכנו בביתם של הורנו. אין בשאלה זו מן הזלזול במנהגים אלו או במצוות אחרות, אלא להפך, מתן מקום של אמת בחיינו.

בכל השנה אני נוהג להתגלח כל יום או יומיים, אני מאוד לא אוהב את ההרגשה של הזקן. אך בימי בן המצרים אני משתדל לא להתגלח כלל. אך אני מרגיש שמנהג זה משפיע אולי על מקום בחיינו שהוא לא היה אמור להשפיע. אשתי מאוד לא אוהבת את ההרגשה של הזיפים במיוחד כשאני נותן לה חיבוק ונשיקה ודבר זה פוגע בחיינו גם בחיי האישות.

האם ניתן לומר שמנהגי אבלות אינם באים לדחות הצידה את מקומו של חיי האישות?

מה מעמדם ההלכתי של מנהגי האבלות ביחס לחיינו הפרטיים?

תודה רבה על ההבנה,

אריאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מזדהה עם הקושי שבאי-גילוח, וזוכר היטב את הימים בהם לי עצמי לא היה זקן, ואי-הגילוח אכן היה מפריע מאוד.

ברם, זו בדיוק מטרתו.

מטרתו היא להוציא אותנו מאזור הנוחות שלנו, לבטא את האבלות שלנו על מה שחסר לנו, ולחייב אותנו להתייחס לכך.

לכן, העובדה שזה באמת מה שמתחולל – היא המטרה. לא הכישלון.

אם יש סיבות מיוחדות בחיים שלכם, שגורמות לכך שהנזק של הטלטול הזה והיציאה מאזור הנוחות הורסות ולא בונות – יש מקום לשאלה פרטית וממוקדת ביחס לסוגיה זו, כי בוודאי שאין ההלכה מבקשת להרוס.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן