מנהגי חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/12/20 18:32 ט בטבת התשפא

שאלה

מדוע קיים מנהג(בחסידויות) לקצץ את שיערה של האישה לאחר החתונה? שכן הדבר מביא אותה ליגון עמוק, עקב פרידה מחלק קבוע של גופה, חלק מהזהות שלה והדרך שהיא מסתכלת על עצמה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לעולם אל תשפוט אדם לפי השקפתך. לכל אדם יש השקפה שלו, ומה שאצלך יפה אצל האחר הוא מכוער, וכן להיפך, אין לנשים אלו "יגון עמוק" - אתה חושב שיש להן יגון עמוק אבל להן יש שמחה גדולה. על כן יש להסתכל על העולם בעינים פקוחות ולא דרך העין הצרה של המסתכל, ויש עוד הרבה הסתכלויות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן