ממונות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/04/22 09:29 יג בניסן התשפב

שאלה

שלום הרב תודה לך על ענית התשובה ישר כוח גדול על כל מה שאתם עושים באמת עבודה נהדרת

השאלה שלי היא כזו אני מוכר לישיבות חרדיות

אלקטרוניות חד פעמיות לא ממש הצליח לי כי נשארתי עם איזה 70 חתיכות שלא הצלחתי להעיף ופרסמתי מודעות

וברוך השם אחד מתקשר ולוקח הכל יום אחרי זה מתקשר אליי אברך שרוצה שני אלקטרוניות אמרתי לו נגמר (אגב המחיר שלהם ממש זול כמעט מחיר עלות לבחורים וזה)

ואם רוצה נשאר עוד כמה בודדות בישיבת ברכת אפריים שילך לשם ועל הדרך שיקח איתו את הכסף ואת האלקטרוניות האחרות שיביא לי אותם

אנחנו נפגשים בלילה הוא אומר לי שלקח את הכל אבל את ה 9 האלקטרוניות הוא לוקח לעצמו ואת הכסף הוא יביא לי עכשיו לא סיכמתי איתו דבר כזה בחיים כל עוד לא אמרתי לו בפירוש שאני מביא לו 9 אלקטרוניות הוא לא יכול לומר שאמרתי לו את זה.

זה לט הגיוני הפסד של 9 זה כמו 300 שקל ועוד רק על לשמור לי על הכסף השני הוא רוצה 9 אלקטרוניות בגלל זה אגב שאלתי אותו אם בכל זאת הוא היה הולך לשם לקנות גם בלי הטובה הוא ענה לי כן ! אז על טובה הוא גובה 300 שקל שלא סיכמנו עליה מראש בחיים שאני יתן לו 9 אלקטרוניות

לסיכום שאלתי כזו הוא טוען שאמרתי לו שיקח את האלקטרוניות לעצמו למרות שזה לא הגיוני מההוא חשב ?

מה אני אמור לעשות במקרה כזה ? אגב בסוף סתם לידיעה הוא שלים לי עליהם אבל מה אני אמור לעשות להחזיר לו את הכסף?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא הצלחתי להבין מספיק את הסיפור - הוא טוען שאתה הסכמת שייקח את זה לעצמו ואתה טוען שלא?

צריך עוד פרטים בצורה מסודרת.

בכל אופן, היות ויש להניח שהתשובה שלי לא תעניין אותו, אז צריך לדבר איתו שתלכו ביחד לרב שמוסכם על שניכם ותשטחו את טענותיכם.

אם הוא לא מסכים, בהחלט יכול להיות שנכון לתבוע לדין תורה באיזשהו בית דין באיזור שלכם.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן