ממונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 22:38 טז באב התשעט

שאלה

אשתי עובדת במשרד פרסום בארצות הברית יש להם לקוח רשת של חניות מזון ששלוח כל שבוע ברשת החברתית את המבצעים של השבוע היא שאלה את הממונים עליה מהיכן היא תקבל את התמונות והם אמרה לה שתיקח מגוגל שרוב התמונות שם העלו ע"י חנות אחרת שצלמו אותם לכאורה בעמל רב האם מותר להשתמש בתמונות אילו באופן כללי ואם לא שהיא רק שכירה במקום מה עליה לעשות

תודה רבה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מבין שאמרו לאשתך להוריד תמונות מגוגל, על פי חוק יש זכויות יוצרים על תמונות בגוגל ואין לקחת אותם בצורה מסחרית. יש לידע את החברה שהדבר אסור, ואם הם רוצים שיכתבו מכתב על כך שהם מורים לה להוריד מגוגל תמונות לפרסום.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ