מלכות כיסא ה' בעולם

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/08/05 15:32 יט באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב. רציתי לשאול למה התכוון מרן הרב קוק זצוק"ל כשאמר שמדינת ישראל היא "מלכות כיסא ה' בעולם"?

תשובה

ב"ה כ"ד מנחם אב תשס"ה

שלום רב!

הרב קוק כתב ש"מדינת ישראל היא יסוד כסא מלכות ה' בעולם". הרב התכוון לכך שחזרתו של עם ישראל לארץ ישראל וריבונותו על הארץ, הבאה לידי ביטוי בשלטון- מלכות, הם היסודת של הופעת מלכות ה' בעולם. מלכותו של ה' בעולם לא מופיעה כל זמן שלא קיימת מלכות ישראל, ומרגע שמלכות ישראל מתכוננת בעולם נקבע היסוד של מלכות ה'. מתי מלכות ה' תתגלה בצורה ברורה על גבי יסודת זה, אנו איננו יודעים. עצם קיום המדינה הוא היסוד, ויש במדינה הרבה חלקים של קידוש השם גלוי, לצערנו בגלל מצבו הרוחני המסובך של עם ישראל קיימים גם חלקים ניכרים של חלול השם, אבל היסוד שריר וקיים, ותפקידנו הוא לדאוג לכך שמלכות ה' תתגלה עליו בצורה רחבה וברורה. בעז"ה יהי רצון שבימינו נזכה לכך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת