מלאכה בספירת העומר אחרי השקיעה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/05/19 12:51 יא באייר התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

1) הבנתי שלנשים (במידה והן לא סופרות את העומר) אסור לעשות מלאכה בספירת העומר משקיעת השמש עד הבוקר.

איזה מלאכה בדיוק אסור?

2) שאלה נוספת: אם עד עכשיו לא ספרתי את העומר (כי ידעתי שנשים לא חייבות) אני יכולה להתחיל לספור?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

1) ישנן נשים שנהגו שלא לעשות מלאכה משקיעת החמה, ועד לאחר ספירת העומר, משום שזו השעה שבה נקברו תלמידי רבי עקיבא.

ויש שכתבו, שנשים לא תעשנה מלאכה כל הלילה.

וכן כתב בעל שו"ע הרב - "שאותן הנשים אשר אינן סופרות אפשר שיש להן לשבות כל הלילה".

ויש שכתבו, שלא נוהגים כלל את המנהג, הנ"ל.

בכל אופן מעיקר הדין, הנוהגות שלא לעשות מלאכה נוהגות כן, רק עד ל"ג בעומר.

המלאכות האסורות: מלאכות גמורות וממושכות, כגון כביסה, סריגה, תפירה וכדו'

אך מלאכת בישול ואפיה, מותרות.

2) מעיקר הדין נשים פטורות מספירת העומר, וכך נהגו רוב הנשים.

אישה שבכל אופן רוצה לספור: לדעת האשכנזים - יכולה לספור עם ברכה. (כמובן רק כאשר היא מקפידה על כך, בכל יום)

ואילו לדעת הספרדים- תספור תמיד ללא ברכה.

לשאלתך, את יכולה להתחיל לספור מעכשיו, אך ללא ברכה.

ברכה והצלחה