מכירת שדרוג על דבר חינמי שפורסם באינטרנט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/05/22 10:51 יט באייר התשפב

שאלה

שלום הרב,

לפרנסתי אני עוסק בתחום הפקת המוזיקה, ובבעלותי אתר אינטרנט בו אני מוכר מוצרים להפקה (לדוגמא הקלטות של גיטרה, וצלילים של תופים וכדומה).

כמובן שהאתר סגור למסחר בשבת, ואני מנסה לשמור על הכל שיהיה בגדר ההלכה.

שאלתי: במידה ואני מוצא הקלטה מסויימת באינטרנט (לדוגמא של תופים) שפורסמה בצורה חינמית לחלוטין,

האם מותר לי לערוך את אותה הקלטה ולשפר אותה ואז למכור את את ההקלטה המשופרת כחלק ממוצר שלי עבור תשלום?

יש לציין שלרוב ההקלטות המדוברות מפורסמות במקור ע"י גויים.

ובלי קשר לשאלה, אשריכם ואשרי חלקכם שאתם זוכים לעשות עבודת קודש כזו ולעזור לעם ישראל.

תודה מקרב לב!

איתי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה משתדל מאד בשמירת שבת, שהיא מעלה גדולה.

לגבי ההקלטות, אם אתה עושה שינוי רציני בודאי שאתה יכול למכור. אבל אפילו אם השינוי הוא מינורי ג"כ אתה יכול למכור, ואם רוצה אדם לחפש באתרים יחפש והתשלום בעבור הטירחא שאתה עמלתה בשבילו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ